Jubilats per Mallorca

Jubilats per Mallorca és una associació que pretén ofrir als jubilats i assimilables, propostes i àmbits de feina voluntària en defensa de la llengua, de la cultura, del territori i també en favor del reconeixement ple de la nostra dignitat i dels nostres drets socials, culturals, econòmics i de tota casta. Per posar-se en contacte amb nosaltres cal enviar un e-mail a jubilatsxmca@gmail.com

"JUBILATS PER MALLORCA" ES DECLARA EN PEU DE GUERRA

jubilats | 18 Agost, 2012 12:05

“JUBILATS PER MALLORCA” ES DECLARA EN PEU DE GUERRA Essent que el govern Balear, i ara també el partit que li dona suport en el Parlament, han romput el consens que hi havia en torn del grau d’exigència de coneixement de la llengua pròpia de les Illes Balears, l’associació “Jubilats per Mallorca” considera que és l’hora de reivindicar una situació de més justícia que la que suposava l’esmentat consens: és completament injust i colonialista que cap llengua tengui, en el nostre territori, un gru d’obligatorietat superior al grau d’obligatorietat de coneixement de la llengua pròpia dels autòctons, i això ja ho hem patit des de que farà aviat 300 anys, i per la força de les armes, es comença a perseguir la nostra llengua i a imposar-nos-ne una altra, amb períodes de més o manco virulència però de forma ininterrompuda. Així i tot el consens al que s’havia arribat en els darrers vint anys, tot i que manteni9a la situació d’injustícia abans esmentada, suposava un grau més rebaixat d’exclusió de la nostra llengua i permetia tenir un cert nivell d’esperança de recuperació de la normalitat del seu ús. Ara, que han romput el consens, trobam que no bastava, no hi volem tornar. Ara exigim que, d’acord amb la Declaració Universal dels Drets Humans, i d’acord amb l’especificació que en fa la Declaració Universal dels Drets Lingüístics, la llengua catalana, aquella que col·loquialment coneixme com a mallorquí a Mallorca, com a Menorquí a Menorca, com eivissenc i formenterer a Eivissa i Formentera, i que l’E·statu d’Autonomia vigent reconeix com a llengua pròpia de les Illes Balears, tengui en el nostre territori el grau màxim d’oficialitat, i que la possible oficialitat o cooficialitat d’altres llengües pugui, si convé, igualar, però no pugui en cap cas superar el grau d’obligatorietat de coneixement de la nostra, ni dificultar ni suposar cap entrebanc al seu ús en cap àmbit, ni de la vida pública oficial ni de la relació amb les empreses privades establertes en el nostre territori, i que mentres en els continguts verbals de les emissores de ràdio i de TV que ocupen el nostre espai comunicacional no hi tengui, en conjunt, una presència mínima del 50 per cent, les emissores de propietat pública han d’emetre en la nostra llengua el 100 % de la seva programació. Entenem que qualsevol llei, constitucional o d’altra casta, que impedeixi o dificulti el recobrament dels drets lingüístics dels indígenes de les illes Balears, és una llei colonialista i que, per tant, ha de ser derogada, i que, en justícia, no es pot esgrimir com a argument per perllongar l’intent de genocidi lingüístic decretat fa 300 anys en base a “la fuerza superior de las tropas” i a la “victoriosa espada de Felipe V”, per fer servir les seves mateixes paraules, etnocidi que sembla que l’actual Govern Balear vol acabar de consumar. Contra aquest intent d’etnocidi i en defensa de tots els drets de la gent del nostre poble i de la la gent que enmig del nostre poble ha plnatat tenda, des de la no-violència activa, ens declaram en peu de guerra. Palma, 1 d’agost del 2012

NO MÉS EXPOLIS, NO MÉS ENGANYS

jubilats | 18 Agost, 2012 11:59

NO MÉS EXPOLIS, NO MÉS ENGANYS! Estam patint la major estafa de la història. Aquestes darreres dècades els grans financers han aconseguit desregularitzar sistemàticament totes les normatives que, després de la gran crisi de l’any 1929, impedien una nova gran estafa-crisi com al que ara tenim. En això hi ha col·laborat els més grans polítics d’Occident. “No hi ha doblers”, ens diuen, i a continuació compareixen centenars de milers de milions per a rescatar, o simplement fer més poderosos, els grans bancs i tota la seva xarxa de poder econòmic. Aquesta gran “crisi” és la cara econòmica d’un inimaginable projecte occidental de dominació hegemònica global pensada per a que duri moltes dècades. Les agressions i les guerres de l’Afganistan, Ruanda, el Congo, l’Irak, Síria, Líbia, etc., són la cara militar d’aquest projecte. Guerres d’agressió i terrorisme internacional per assassinar presidents i derrocar governs, són els mètodes que fan servir contra els països qualificats d’”estatx canalles”, d’”estats en fallida” o, simplement, de països “no democràtics”. En el nort, en canvi, en lloc de cops d’estat es fan “cops de mercat”. Tot aquest projecte d’expoli i sotmetiment dels pobles es fa en nom d’una globalització que pretén també, i al mateix temps, destruir les seves arrels històriques, culturals i lingüístiques. El nou imperi està ja conquerint el nord del Mare Nostrum (Grècia, Itàlia, Espanya, …) mentre arrana el sud (Líbia, Síria, …). I mentre passa això, els petits “emperadors” i els nous pirates tornen a desembarcar a les n ostres illes. Fins on els permetrem arribar en aquest expoli econòmic?, en aquest segrest de la informació i de la democràcia?, en aquesta destrucció de les nostres arrels?. No podem reconéixer la legitimitat d’un govern que ha enganat la nostra societat i que està incomplint sistemàticament allò que va anunciar abans de les eleccions. Té la mateixa legitimitat que les opccions preferents dels bancs amb les quals es va enganar els nostres jubilats i la gent senzilla que, sense poder acabar d’entendre el que firmava, es fiava del que li deien. Per això hem decidit dir “ja basta” i, des de la no-violència activa, declarar-nos en peu de guerra. No podem romandre en silenci devant tanta destrucció ni devant tant de sufriment dels nostres semblants sense trair-nos ni sense trair la Veritat i la Justícia. Joan Carrero.- Fundació S’Olivar http://www.youtube.com/watch?v=e1dqA2KQniM&feature=colike
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb