Jubilats per Mallorca

Jubilats per Mallorca és una associació que pretén ofrir als jubilats i assimilables, propostes i àmbits de feina voluntària en defensa de la llengua, de la cultura, del territori i també en favor del reconeixement ple de la nostra dignitat i dels nostres drets socials, culturals, econòmics i de tota casta. Per posar-se en contacte amb nosaltres cal enviar un e-mail a jubilatsxmca@gmail.com

Llengua pròpia d'un territori

jubilats | 04 Març, 2012 21:17

Declaració Universal de Drets Lingüístics. Art. 1.1 " ....... Amb la denominació de llengua pròpia d'un territori es fa referència a l'idioma de la comunitat històricament establerta en aquell espai" Art- 1.2 "Aquesta Declaració ..... adopta com a referent de la plenitud dels drets lingüístics els cas d'una comunitat lingüística en el seu espai territorial, ... "

Tercer Comunicat de Premsa des de la "Vaga de fam per la llengua"

jubilats | 03 Març, 2012 21:34

COMUNICAT DE PREMSA DE JUBILATS PER MALLORCA . Jubilats per Mallorca valora positivamente el contingut institucional del discurs fet pel president del Parlament de les illes Balears, Sr. Pere Rotger, amb motiu de la diada de les illes Balears, el passat dia 1, en defensa del model lingüístic vigent i en contra de la minorització de la llengua pròpia de les illes Balears. Per desgràcia, i encara que aquest model quedi enfora de reconèixer a la nostra llengua els drets que li pertoquen segons la Declaració Universal dels Drets Lingüístics, no és això allò que està ni fent ni projectant l’actual govern Balear, que en temps de crisi crea despeses innecessàries rompent consensos i projecta mesures que dificultaran l’accés al treball dels nostres joves. Per tant, i en vista dels fets objectius, tot i alegrar-nos del discurs del Sr. Rotger, mantenim la vaga de fam i la crida a la mobilització en defensa del mallorquí, del menorquí, de l’eivissenc i del formenterer, el coneixement dels quals el govern vol fer innecessari, fins i tot a la funció publica, llevant el requisit de català. Palma 3 de Març de 2012

dos enllaços .- vaga de fam per la llengua

jubilats | 02 Març, 2012 22:06

http://www.tribunamallorca.org/not%edcies/destacada/comen%e7a-la-vaga-de-fam-per-la-llengua/ http://www.tribunamallorca.org/opini%f3/societat-civil/jubilats-en-vaga-de-fam-per-la-llengua/
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb