Jubilats per Mallorca

Jubilats per Mallorca és una associació que pretén ofrir als jubilats i assimilables, propostes i àmbits de feina voluntària en defensa de la llengua, de la cultura, del territori i també en favor del reconeixement ple de la nostra dignitat i dels nostres drets socials, culturals, econòmics i de tota casta. Per posar-se en contacte amb nosaltres cal enviar un e-mail a jubilatsxmca@gmail.com

JUBILACIONS

jubilats | 15 Febrer, 2010 16:20

JUBILACIONS Davant l’allau d’informacions, comentaris i criteris que proposen un ajornament de les edats de jubilació i que posen en dubte la viabilitat del sistema de pensions, l’associació “Jubilats per Mallorca” vol expressar el seu esglai i la seva discrepància, tot denunciant-ne la manipulació de la realitat que fan i els interessos espuris que emmascaren. Són antics els anuncis que les pensions no aguantarien i que calia fer assegurances privades de pensions, però mentre la Seguretat Social ha anat millorant de salut i finançant, en part, alguns dèficits dels comptes de l’estat, allò que ha estat a punt de fer fallida ha estat el sistema bancari privat el qual ha hagut de ser estalonat amb garanties i amb intervencions públiques. I volen fer- nos creure ara les mateixes mentides? Si quan les pensions suposaven poc més del 3 per cent del PIB i deien que en passar del 6 per cent ja no serien viables, ara que ja passen del 8 per cent i diuen que no seran viables en arribar al 15, per què els hem de creure? Parlen del futur envelliment de la població quan a les escoles hi ha més al•lots que mai i n’han de fer de noves a la carrera. Per què aquestes mesures? Diuen que és perquè augmenta la mitjana de vida -i fan els càlculs com si tot aquest augment fos perquè la gent mor més vella sense tenir en compte que, afortunadament, no hi ha tanta de gent que mori d’infant o de jove- i ho diuen quan ja han comès el “lapsus” de reconèixer públicament que les generacions que han anat naixent els darrers anys i les que vagin naixent a partir d’ara tendran una esperança de vida inferior a la dels seus pares, a conseqüència de les condicions ambientals i d’altres. Què volen? Desmantellar els sistemes de benestar social? Minvar els drets dels treballadors? Afavorir la concentració de capitals? No saben ja que la globalització ultraliberal és fàbrica de misèria? No han hagut d’intervenir ja per salvar un sistema que diu basar-se en la no-intervenció? No ha hagut de ser ja la cosa pública que salvàs l’esclat d’allò privat? Cal millorar, certament, la gestió dels recursos públics i evitar-ne tots els abusos, però això no es fa privatitzant les empreses públiques que tenen beneficis ni subvencionant empreses privades que tenen consells d’administració els membres dels quals s’autoadjudiquen pagues escandalosament multimilionàries. Els mateixos organismes i les mateixes persones que ens han duit a l’actual crisi econòmica, hagin quebrat o no les seves empreses, que s’han forrat i que tenen ben demostrat que si no són uns lladres és perquè són uns inútils (o viceversa), ara volen fer-nos creure que de la crisi n’hem de sortir jubilant-nos més vells, cobrant més poc i tornant-los a confiar els nostres doblers per garantir-nos les jubilacions. És de suposar que pensen que entre el que hem exposat i facilitant, encara més, engegar gent de la feina, faran abaixar l’atur. Deu ser per aquesta manera tan rara de pensar que ens han duit aquí on som. Si els tornàssim a creure mereixeríem garrot. L’associació cultural “Jubilats per Mallorca” es proposa organitzar en els propers mesos diversos actes públics per aprofundir en aquesta qüestió. Mallorca, febrer del 2010.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb